Μενού
Login
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Ξεχάσατε το Password;

Εγγραφή!
[el]Χρήστες Online[/el][en]Who's Online[/en]
Online Χρήστες: 16 (1 χρήστες στην ενότητα: ΑΡΘΡΑ)

Μέλη: 0
Επισκέπτες: 16

Περισσότερα...
ΑΡΧΙΚΗ / ΠΡΟΦΙΛ

ΠΡΟΦΙΛ

Το Αθλητικό Σωματείο ΑΣΠΙΣ ξεκίνησε την λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2006, από φίλους του ΚΑΡΤ που για μεγάλο χρονικό διάστημα επιθυμούσαν να ξαναγυρίσουν οι αγώνες στην Θεσσαλονίκη.
Οι αρχές της ΑΣΠΙΣ συνοψίζονται στα εξής:

• Να προωθηθεί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην Θεσσαλονίκη και ειδικότερα οι αγώνες Καρτ και αυτοκινήτου.
• Να βοηθήσουμε τα μέλη και γενικότερα τους οδηγούς στο να έχουν πρόσβαση σε όσο το δυνατόν οικονομικότερους και πιο ποιοτικούς αγώνες
• Να διαφυλάξουμε πως όλες οι αποφάσεις και διαδικασίες που αφορούν αγώνες και αγωνιζόμενους διαπνέονται από δικαιοσύνη.

Αφορμή για την προσπάθεια, στάθηκε και η δημιουργία νέας εγκεκριμένης πίστας στην περιοχή του Ν. Ρυσίου, στην οποία μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί οι αγώνες του σωματείου. Παράλληλα στον χώρο δίπλα στην πίστα η ΑΣΠΙΣ μισθώνει χώρο που φιλοξενεί τα γραφεία της.
Στον 1ο χρόνο μόλις λειτουργίας της η λέσχη κατάφερε να διοργανώσει 8 αγώνες, από το Μάρτιο έως και τον Οκτώβριο. Από τους 8 Αγώνες αυτούς, οι 4 αφορούσαν το έπαθλο Rotax Challenge Β. Ελλάδας, ο 1 αγώνας αφορούσε το αντίστοιχο έπαθλο Αθηνών, ενώ οι μεγαλύτερη επιτυχία του 2006 ήταν ο αγώνας πανελληνίου πρωταθλήματος που έγινε το καλοκαίρι του 2006 στην Θεσσαλονίκη μετά από πολλά χρόνια απουσίας, και τέλος, η διοργάνωση των 2 πανελλήνιων τελικών αγώνων Rotax, τον Οκτώβριο, αγώνες που καθόριζαν τους Έλληνες οδηγούς που θα συμμετείχαν στον παγκόσμιο τελικό Rotax 2006 στην Πορτογαλία. Από τον αγώνα αυτό 3 αθλητές τους σωματείου προκρίνονται στους Παγκόσμιους τελικούς Rotax στην Πορτογαλία. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Κωττή και Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη στην Junior και τον Θεόφιλο Κατσιώνη στην DD2.


Ο αριθμός των μελών από το 2006 και τα 21 ιδρυτικά, ξεπέρασε μέσα στη χρονιά τα 60. Παράλληλα το σωματείο εντάχθηκε στην Γ.Γ.Αθλητισμού, σαν αναγνωρισμένο σωματείο, ενώ εκείνη τη χρονιά, οι αθλητές οδηγοί του σωματείου μας, αντιπροσωπεύαν το 40% των συμμετοχών στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στις κατηγορίες ΜΙΝΙ & JUNIOR.


Παρόλη την απειρία των ανθρώπων της ΑΣΠΙΣ, η εικόνα και ποιότητα των αγώνων που μέχρι σήμερα έχει διοργανώσει, κρίνονται τουλάχιστον από τους περισσότερους οδηγούς σαν πολύ καλές, ενώ ειδικά οι τελικοί του επάθλου Rotax το 2006, κρίθηκαν από πολλούς σαν ένας από τους καλύτερους αγώνες των τελευταίων ετών.


Παράλληλα, για την αρτιότερη τέλεση των αγώνων, η ΑΣΠΙΣ δημιούργησε ένα σώμα στελεχών αγώνων, οργανώνοντας σεμινάρια κριτών, ώστε να μπορέσει να καλύπτει πλήρως όλες τις ανάγκες που προκύπτουν.
Εκτός όμως από τα προκηρυγμένα έπαθλα, η ΑΣΠΙΣ ξεκίνησε από την 1η κιόλας χρονιά δραστηριοποίησης ένα εσωτερικό έπαθλο, με την επωνυμία ΑΣΠΙΣ, στο οποίο βαθμολογούνται οι αθλητές του σωματείου, για το σύνολο των αγώνων της χρονιάς που διοργανώνει η ΑΣΠΙΣ.


Για το 2007, η ΑΣΠΙΣ διοργάνωσε 4 αγώνες του επάθλου Rotax Β. Ελλάδας, και 1 αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος. Επιπλέον, δημιουργεί ένα νέο κανονισμό για ένα εντελώς καινούριο θεσμό και διοργανώνει για 1 φορά ένα πρωτότυπο αγώνα Endurance Kart, που αποτελεί πλέον δεδομένο για τον χώρο του κάρτ, με πολλές άλλες λέσχες να διοργανώνουν αντίστοιχους αγώνες από το 2008. Σε επίπεδο οδηγών του σωματείου, ο Γιώργος Καρακούλας κατακτά το πρωτάθλημα Rotax Junior, και προκρίνεται στον παγόσμιο τελικό της Rotax στο Dubai. Πρόκριση στην ίδια διοργάνωση καταφέρνει και ένας ακόμα οδηγός μας, ο Παναγιώτης Μποχωρίδης στην κατηγορία DD2.

Το 2008 το σωματείο δραστηριοποιήθηκε και στο χώρο των Time Trial, ή αγώνων Face to Face όπως είναι ευρέως γνωστοί, έχοντας ήδη σχεδιάσει ένα πρωτότυπο αγώνα που θα ονομάστηκε ATTC (aspis time trial challenge). Οι αγώνες αυτοί θα αποτελούν ένα ακόμα εσωτερικό έπαθλο του σωματείου, και ξεκίνησαν το 2008 με 3 συνολικά αγώνες. Ο νέος αυτός θεσμός στέθφηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς ήταν πολλοί οι οδηγοί που συμμετείχαν στους 3 αυτούς αγώνες, από την ευρύτερη περιοχή της Β. Ελλάδας. Για τον χώρο των καρτ, το 2008 διοργανώνει το 5ο αγωνα του πανελληνίου πρωταθλήματος, και τον 1ο και 2ο αγώνα του πανελλήνιου επάθλου Rotax.

Σημείο σταθμός όμως για το 2008 ήταν ο αγώνας του 1ου Βαλκανικού κυπέλλου, τον Νοέμβριο, που συγκντρώνει 95 συνολικά συμμετοχές από 5 χώρες των Βαλκανίων, ενώ οργανωτικά η ποιότητα ανεβαίνει σε πρωτόγνωρα για τα ελληνικά δεδομένα επίπεδα!!! Πολλά συγχαρητήρια δόθηκαν στην ΑΣΠΙΣ από οδηγούς και ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού για την εκδήλωση αυτή. Οι διακρίσεις σε επίπεδο οδηγών συνεχίζονται, με τον Στράτο Κυρλαγκίτση να κατακτά το Βαλκανικό πρωτάθλημα SEEK Z στην  κατηγορία ΜΙΝΙ, τον Γιώργο Μπουραντά να κατατάσσεται 2ος στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα στην κατηγορία KF2, και τον Γιώργο Καρακούλα να κατακτά την 2η θέση στο Βαλκανικό κύπελλο του 2008 ξανά την κατηγορία ΚF2.

Για το 2009 η ΑΣΠΙΣ ετοιμάζει και διοργανώνει ξανά το έπαθλο ATTC με 5 συνολικά αγώνες, καθώς και τον 5ο αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος. Παράλληλα δύο οδηγοί της, ο Γιώργος Καρακούλας και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης προκρίνονται για να συμμετέχουν στο Παγκόσμιο κύπελλο της Cik Fia στην κατηγορία ΚF2 ενώ και ο Στράτος Κυρλαγκίτσης προκρίνεται στο Παγκόσμιο κύπελλο της κατηγορίας KF3. Οι δύο πρώτοι, με τα χρώματα της ΑΣΠΙΣ ταξιδεύουν στο Alcaniz της Ισπανίας, και συμμετέχουν στον αγώνα με αξιοπρεπή αποτελέσματα. Το ίδιο καταφέρνει και ο Στράτος Κυρλαγκίτσης στο Sarno της Ιταλίας. Την ίδια χρονιά, ο οδηγός μας Γιώργος Καρακούλας συμμετέχει σε 3 από τους 6 αγώνες του Ιταλικού πρωταθλήματος Open Masters 2009, καταφέρνοντας να προκριθεί στον τελικό αγώνα του Sarno στη Νάπολι.

Το 2010, προκηρύσσεται το ΑΤΤC με 5 συνολικά αγώνες, ενώ τον Απρίλιο διοργανώνεται με απόλυτη επιτυχία ο 2ος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος καρτ και ο 1ος αγώνας του Πρωταθλήματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης SEEKZ 2010.

Εκ νέου 2 οδηγοί του σωματείου συμμετέχουν με την ΑΣΠΙΣ σε 3 από τους 5 αγώνες στο κατεξοχήν κορυφαίο Πρωτάθλημα στο χώρο του καρτ, το WSK, και πιό συγκεκριμένα ο Γιώργος Καρακούλας στην KF2 και ο Στράτος Κυρλαγκίτσης στην KF3, με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, κατακτάται ο τίτλος του Πρωταθλήματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης SEEKZ στην KF2 από τον οδηγό μας Καρακούλα Γιώργο, ενώ ο ίδιος οδηγός προκρίνεται ξανά και συμμετέχει με τα χρώματα του σωματείου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα οδηγών της Cik Fia 2010. Παράλληλα στην διάρκεια της χρονιάς 2 οδηγοί μας, ο Γιώργος Καρακούλας και ο Άγγελος Κιτσούλης συμμετέχουν στο 10 Gran Premio του Aci San Antonio, μέσα στους δρόμους μιάς πόλης στην Σικελία, καταφέρνοντας να διακριθούν, κερδίζοντας ο μεν Γιώργος Καρακούλας την 1η θέση στην κατηγορία Italia 100, ενώ ο Άγγελος Κιτσούλης την 3η θέση στην κατηγορία Rotax Max.

Περιμένουμε λοιπόν όλους εσάς που αγαπάτε τους αγώνες καρτ και γενικότερα τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, να συμμετάσχετε στην προσπάθειά μας και να στηρίξετε είτε σαν μέλη είτε σαν οδηγοί, είτε σαν στελέχη αγώνων είτε σαν απλοί θεατές τους αγώνες που η ΑΣΠΙΣ διοργανώνει.

Σας περιμένουμε για να γνωρίσετε από κοντά εμάς, και τον όμορφο και εντυπωσιακό κόσμο των αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Με εκτίμηση


Δ. Καρακούλας
Προεδρος ΑΣΠΙΣ

Συστήστε αυτή τη σελίδα σε έναν φίλο! Ετοιμασία για εκτύπωση
Τυχαίες Φωτογραφίες
Επερχόμενα Γεγονότα
<<  Μάιος 2021  >>
o1
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Most viewed News

 
 
 
 
| | | | | | |
Copyright © 2006 A.S.PIS. All rights reserved. |